Cesta pitanja

Šta trebam obući kada idem u room escape?
Nema potrebe da birate specijelnu odjeću kada nas posjećujete, ali najbolje je da obučete udobnu i neograničavajuću odjeću. Damama preporučujemo da izbjegavaju visoke potpetice.
Bilo da je ljeto ili zima, prostor održavamo na umjerenoj temperaturi, tako da vam najvjerovatnije neće biti vruće ili hladno.

Da li smijem snimati/slikati sobu?
Slikanje i snimanje je strogo zabranjeno u svim sobama. Po završetku igre game master će vas rado uslikati, ali korištenje mobitela u toku igre je zabranjeno, izuzev u slučaju potrebe poziva.

Da li je igra sigurna?
Sve sobe su sigurne, a cijeli tok igre se nadgleda pomoću video nadzora od strane game mastera, te game mastera u svakom trenutku možete kontaktirati. Igra se ne snima, nego video nadzor isključivo služi za uživo praćenje igre.

Da li moram imati neko specifično predznanje da bih igrao room escape?
Nikakvo predznanje nije potrebno za igre. Sve potrebne informacije ćete dobiti po dolasku od game mastera, a sama igra ne zahtijeva nikakva specifična znanja.

Da li moram ponijeti nešto da bih igrao room escape?
Sve što je potrebno za igru se nalazi u sobama, te nikakvi dodatni predmeti nisu potrebni. Bitno je samo da donesete dobro raspoloženje i igra može da počne! 🙂

Da li su sobe zaista zaključane?
Sobe se zaključavaju po početku igre, ali igrači u svakom trenutku mogu zahtijevati izlaz iz sobe. Game masteri prate igru te su u svakom trenutku spremni da brzo omoguće izlaz. Kod organizacije proslava dječijih rođendana, sobe se ne zaključavaju.

Koliko ranije trebamo doći?
Vremenski slotovi su planirani tako da svaka ekipa ima vrijeme posvećeno pripremi za igru (objašnjavanju pravila i teme igre, pitanjima), vrijeme za samu igru, te vrijeme nakon igre predviđeno za razmjenu utisaka. Zbog toga je dovoljno da na vaš termin stignete na vrijeme. Dolazak ranije ostavlja mogućnost da će soba biti zauzeta te ćete morati pričekati na početak, dok svako kašnjenje može uticati na skraćenje vremena za vašu igru, pa vas molimo da dođete tačno u terminu koji ste rezervisali.

Šta ako želim napustiti sobu prije kraja?
Naši game masteri u svakom trenutku prate igrače, te ukoliko pojedinac ili ekipa želite napustiti igru, to je moguće uraditi u bilo kom trenutku. Ipak, povratak u igru nakon napuštanja nije moguć.

Da li je Ukleta kuća lutaka zaista strašna?
Ukleta kuća lutaka je horor soba, a nivo straha koji će ona da proizvede u igračima zavisi isključivo od njih. Ukoliko ne volite da se prepadate, ali ipak biste željeli igrati Ukletu kuću lutaka, naznačite to u komentaru prilikom rezervacije, i nastojat ćemo iskustvo učiniti ugodnijim.